Monday, March 30, 2009

10 perkara yang orang tak tahu pasal aku

entri kali ini aku nak padu die nye auta...hehehe...yela...demi menyahut seruan en.pon aka bakal bapa mithali....tis time aku nak tulis tentang 10 perkara yang korang tak tau pasal aku.....emmmm....ape ekk...ni lah 10 perkara tu kot :

1) aku tak hot...tapi aku cool....

2) aku suke tido time exam....especially subjek bahasa arab mase skola dulu...

3) aku ada six spek...cume tak kelihatan buat mase skang ni...yela.malas nak tunjuk

4) aku join fitness first..tapi fitness cam haram...

5) dulu2 zaman jahiliah...aku pernah kata yg tuan guru nik aziz pergunakan agama untuk politik...astagfirullah hal aziim...namun skang tidak lagi...:)

6) aku sebenarnya rabun namun berpura2 cool untuk tidak memakai spek mata

7) aku mempunyai bakat terpendam dalam bidang seni suara...hehehe,...tak caya???...tak caya tanye la mawi...:)

8) aku ble wat top spin serve macam dalam kartun prince of tennis

9) aku suke makan megi tambah telur dikala malam ketika pulang dari kerja....kerna itula aku sentiasa cool kelihatan gemuk....:)

10) aku dan yuna mempunyai chemistry....hehehe...

ok la.....see u next time...

Saturday, March 21, 2009

TAHNIAH EN.PROSPER

dengan hati berbunga dan terujanye...gua dengan segala nye hormatnye ingin mengucapkan sekalung tahniah untuk en.prosper atas kejayaan beliau menjadi tunangan orang...

seiring dengan itu gua juga ingin mendoakan agar en.prosper sentiasa tidak dimurkai Allah dan moga impian kejinjang pelamin berjaya....

sesekali jari jemari gua menaip di atas keyboard...otak gua ligat berfikir bilekah turn paiseh akan tibe...bile lagi beb?....dengar cite dah berkawan2 dengan member adik mung.....
===========
secebis pantun nukilan gua untuk en.prosper:

Dari Perak hingga Terengganu,
Ingin mencari batik bebelang,
Dari Perak sampai ke Terengganu,
Kini Prosper udah bertunang....

tidak lupe juga nukilan pantun gua untuk en.paiseh:

Dua tiga kucing berlari,
Mane nak same sikucing berbulu,
En. Paiseh bile lagi??,
Udah2 la duduk temanggu tu...:)

Monday, March 16, 2009

KONSENTRASI HILANG

mutakhir ini kepala gua dah tak ble konsentrat...antara sebab2nya adalah:

1) man united kalah....tewas kepada liverfool...sungguh kecewa...

2) gua kepingin layan tenis....

3) agak lama gua tidak menunjukkan bakat power smash gua di gelanggang badminton...

4) gua dah lama tidak menyaksikan sepakan gua mengegar tiang gol dan tangan keeper dalam game futsal....

5) gua dah lama tak layan yuna...."ohhhh...bulan!!!!" - gara2 gua tidak berjaya mencari EP beliau

6) dan paling penting gua tak sabar + nerves nak tunggu bulan July beb....arghhhhh....

Ya Allah...tabahkanlah hati hambamu ini.........

Wednesday, March 4, 2009

Pulang dari kerja jam 6 pagi

itu hari gua pulang dari kerja agak lewat....bukan agak lagi ni...dah memang2 btul lewat pun..hehehe...gua pulang dari kerja jam 6 pagi...itu pun setelah kepulangan encik manager kesayangan semua (agak2 gua ampu terlebih tak ni?...heheheh...)....
sebelum balik gua kehilangan sesuatu...entah mane gua letak ID gua...susah beb kalo ID hilang...nak buat balik silap2 kene bayar penalti RM50...gua bukannya miskin sangat..cume gua tak suke membazir...hahah...(in reality gua selalu pinjam duit along kelate (en.fakhri) time ujung bulan...hehe..)...sib baik la gua dapat jumpe ID tuh...muka bebudak ni seko2 menjeling hebat kearah gua..yela..gua delay diorang nye time untuk tido...hahahah
sampai umah gua jadi mabuk...bukannye mabuk yg haram tu...gua tak into sgt bende2 memabukkan ni...cume tat day gua terlalu kepenatan hingga menjadi mabuk...nak tido jam 6 pagi gua tak into sgt...
nak dijadikan mudah cerita....gua terambik plak gitar kat ujung bilik gua...gua tak pandai main la gitar...takat simpan je kat umah...gua try2 la petik sket....
D A G Gm
D Dmaj Em Gm
perghhhhhh!!!entah macam mane plak gua ble terpetik lagu yuna ni...backpacking around europe...trus saje malam tu gua bermimpi yg gua berduet ngan yuna perform kat grammy awards tis year...gile cool beb...masa dalam mimpi tu gua perasan yang FERGIE menjeling marah kat YUNA....hahahahaha.....jgn marah aaaaaaa.....

Monday, March 2, 2009

NEW obsession....YUNA


this is my current obsession...hehehe...
She's YUNA....not my GF or even a fren...just really love YUNA's music....

korang try2 la layan beb.....
nah...amik satu...hehehe..YUNA
p/s : gua bagi rating 5 bintang tuk Yuna....tapi die tetap tak ble celen same gua punye fiance ...heheheheh.. (defensive sket beb...:P)