Friday, November 26, 2010

SEDIH!!!!!!!!

Gua sedih....

Mungkin kerana tewasnya pasukan Hoki dan Takraw kebangsaan di sukan Asia....

Pun begitu gua tetap masih positif....

Gaji bulan ini, gua plan nak angkat satu set alatan dan "stick" hoki...

Dan gua juga plan nak beli "net" takraw...menjala ikan mungkin lebih baik....

Bila gua sedih...gua syak yang muka gua jadi macam ini:

*ihsan gugle

Comel kan gua?

Tapi esok gua tak akan bersedih lagi....yeahhhhhh!!

Esok gua balik KL...nak jumpa Pn. Diplomatik...

p/s: raket gua dah lama tak berasap tu...bersiap sedialah wahai warga VWM.....

Wednesday, November 24, 2010

Go Malaysia Go!!!!

Kini hanya satu lagi halangan bakal ditempuh pasukan takraw (acara regu) dan hoki dalam meraih emas, dan yang lebih penting lagi mengharumkan nama negara di persada sukan Asia.....

*ihsan gugle

Futra: "Korang selalu je kutuk2 team takraw!! ingat senang ke lompat kaki sama paras dengan pemain China ni...kalau boleh buat lah!!..."..

Buat Pasukan Takraw Malaysia, semoga berjaya menewaskan Thailand....go Malaysia!!....kurangkan bergelek didepan net dan banyakkan melibas ke arah muka pemain Thailand nanti....


*ihsan gugle
Mirnawan:"Setakat lawan Pakistan, abang dulu gelecek tutup mata je dik!!"...

Buat pasukan hoki...semoga dapat melakar sejarah manis yang manisnya mengalahkan aktiviti hari Khamis malam Jumaat....bak kata Hasbullah Awang: "Bila Mirnawan menghayun kayunya, maka gerunlah pemain2 Pakistan"...

p/s: gua kat sini takde astro....kalau lu orang rajin, update2 la sikit...huhuhuh



Monday, November 22, 2010

Ini Bukan Realiti....

Gua sedih malam tadi...

Setelah sepaktakraw tewas, Lee Chong Wei pula menjadi mangsa Lin Super Dan. Pun begitu, lu orang tetap hero di hati gua. Buat Futra dan rakan2 selipatan, jangan putus asa....moga acara regu akan memberi harapan baru....

Pun begitu..hati gua panas...

Hujung minggu ini, gua nak jalan2....kalau gaji dah in, gua nak cari kasut warrior tapak merah...cari bola gajah emas versi tahun 2010...gua akan training balik...

Walaupun tidak mampu bermain killer, tapi gua yakin....gua akan cipta teknik servis terbaru. Bukan kuda!! juga bukan haiwan jinak yang lain...kali ini, gua nak cipta teknik servis yang menggunakan nama2 liar dan ganas.....servis Harimau Malaya mungkin...

Lu orang jaga Thailand...2014 gua muncul!!!!

Tuesday, November 16, 2010

Hobi Baru...

Bukan hobi baru gua...tapi hobi baru Pn.Diplomatik....

Hobi ini bukan sembarangan..

Perlu kreatif, kritis, dan berskala selari dengan kokurikulum bersepadu sekolah menengah (KBSM).

Berikut adalah hasil-hasil yang diperolehi:




Nak sebut nama arts ni buat lidah gua terbelit..."decoupage"??...macam nak nak sebut tu..

p/s: kalau menjadi mungkin boleh buka kedai kraftangan ni...gua dah buat business plan guna piramid sistem...heheheheh

Wednesday, November 10, 2010

Hidup Sihat Bersama Saya....

Orang selalu berpesan, dan banyak artikel menulis pasal hidup sihat...

Bincang bab2 senaman, pemakanan seimbang, gaya hidup sihat, dan macam-macam lagi....

Tidak ketinggalan ada juga produk2 kesihatan dan diet yang mempromosikan produk2 mereka...pelbagai teknik pemasaran digunakan bagi menarik pelanggan...

Oleh yang demikian, gua memang amat menyokong kehidupan sihat...

Selari dengan itu, gua memulakan hari ini dengan menjamah buah2an..sihat kan?....ada betik, kedondong, mangga muda, buah pala dan macam2 lagi...

Gua akan hilang sabar kalau lu orang cakap yang gua makan ini bukan buah2an....

p/s: sedap...tapi gua semakin rasakan akan batuk2...hahahahah

Monday, November 8, 2010

Ikrar taat setia.....

Gua berikrar...

Gua berjanji

Gua akan taat setia....

Pada rukun negara....keluhuran perlembagaan dan kedaulatan undang-undang...

Kerana hari ini...gua telah kehilangan RM205. Berikut adalah detailnya:

Kompoun : RM150
Caj tunda : RM50
Caj simpanan: RM5

Gua janji...gua tidak akan parking kereta merata-rata lagi....huhuhhuh


Kalaulah gua tahu akan hilang RM205 hari ini, gua sanggup parking bawah KLCC. biarlah kena bayar RM2.50 sejam pun...huhuhuhuh

Tribute to Pn. Diplomatik, kerana beliaulah yang selalu mendampingi dan membantu gua ketika saat2 kecemasan seperti ini...nanti kita bincang lebih mendalam mengenai undang-undang ketika malam menjelma ye....

p/s: gua kena buat surat akaun bersumpah...rupa-rupanya pesuruhjaya sumpah pun baru kena saman...heheheh..syahdu-syahdu...

Thursday, November 4, 2010

Yeayyyyyyyyyy!!!!!

Esok boleh la gua pergi sembanyang jumaat tanpa berbaju kemeja, seluar slack, kasut kulit, berstokin dan belt skema...gua plan nak pakai smart2...baru kena dengan budaya, adat dan tatasusila selaku jejaka melayu terakhir.....

Gua dah plan nak pakai smart2 camni.....


*ihsan gugle

Agak2 kena pelempang ngan Bilal Masjid tak?....

p/s: yeayyyyyyyyy...esok cuti...

Tuesday, November 2, 2010

Biar Betul!!!!

Memang tak patut....

Memang orang2 ini kejam...

Sekali pandang rasa sungguh simpati....

Toleh sekali lagi kekadang mencuit hati juga....hehe (jgn gelak lebih2...kasihan empunya badan)



Kepada empunya kereta, janganlah berduka..ada balasan untuk mereka2 ini...

p/s: mencuri stereng adalah perbuatan yang sangat tidak berhemah....kan dah satu hal plak...aishhhhhh