Wednesday, June 23, 2010

Peningnya kepala....


Peningnya kepala....

Mana satu nak layan ni...

Miss Sharapova (yg ini gua letak paling first tu), Roger Federer, Rafael Nadal, Kim Clijster, Justin Henin, dll (Wimbledon Open 2010 dah start....Roger agak tertekan di round pertama)..
Geng2 penyokong Perancis menangis kesedihan, artis komedi berusia 41 tahun (mengikut prasa dari Harian Metro) meraikan jaringan pertama Argentina dalam keadaan gembira, penyokong Belanda kelihatan sangat tegap dan hensem sambil meraikan kemenangan d'orenje (ehem2...wa la tu), Chile, Paraguay, Spain kehilangan sentuhan Torres, dan macam2 lagi...gara2 World Cup 2010 banyak klinik beroperasi lebih MC di waktu pagi....Kalau tak silap US Open 2010 (golf) pun tgh berlangsung...Tiger Wood tgh mendahului dengan kelebihan 12 ke 13 lubang (ke ada lebih lagi)...jgn masuk bunker dah la...


Cuma satu je yg wa nak layan tapi hajat tak kesampaian...libasan generasi muda pemain sepaktakraw dalam SUKMA yg ntah keberapa wa tak ingat....wa nak layan takraw je...nak layan keseluruhan acara SUKMA yg trek basikal pakai jalan tar tu wa agak malas la....

Pening kan?....nak layan yg mana ekkk...fokus!!!fokus!!!fokus!!!......sambil menunggu handphone berdering kot2 ada offer keje...demmmmm

Monday, June 21, 2010

Bila Manusia Rasa Selesa.......

Gua mula rungsing.....selalu sahaja wa berkira2 untuk menurunkan berat badan...kali terakhir wa lihat papan bacaan pada meter timbangan berat, wa rasa gerun apabila angka yg dipancarkan hampir mencecah 3 digit....berkali2 bermain di fikiran gua, yg timbangan itu adalah sesuatu penipuan...yela!!!wa timbang sekali dengan dompet dan syiling2 yg banyak...kalau dikeluarkan mahu wa dapat jimat lebih kurang 10 kilo......

Wa mula merancang untuk menurunkan berat badan seperti yg selalu wa lakukan sebelum ini...cuma hasilnya belum nampak...kerana wa rancang sahaja, tapi perlaksanaannya belum diterjemahkan.....wa plan nak joging Shah Alam - Klang, Klang - Shah Alam, bila dah biasa, boleh upgrade sedikit sampai ke Tanjung Malim.....ini rancangan sahaja ok....

Plan diet tak payah la wa nak sembang lagi...makan salad 5 kali sehari dengan nasi berkadaran sekadar 10 butir mmg akan wa laksanakan...diselang seli dengan nestle bliss agar dapat susuk tubuh seperti brader Kevin...

Hari itu, wa terserempak seorang member lama....member sekolah yg bertahun tak jumpa...ikutilah perbualan berikut:

Wa : "laaaa...lamanya tak nampak kau?...anak dah berapa sekarang?"

Member wa : "baru 2...ko ni pergi gym ke riff?"

Wa: "tak la...ni dah gemuk la"......dalam hati berbunga2....

Cukup sekadar itu perbualan untuk tontonan umum....hakikatnya ayat member wa mmg membuatkan wa selesa seketika....lantas wa pesan burger double special sebagai supplement setelah membedal nasi+sup ekor+telur dadar ketika juadah makan malam....

Itulah hakikatnya bila manusia rasa selesa....demmmmmm

Friday, June 11, 2010

Bye bye bye...versi Justin Timberlake

Entri kali ini, wa rasa ada sedikit sebak....ditambah dengan kehadiran taman didalam hati gua, rasa sedih, nostalgik, dan bermacam lagi bermain dibenak hati dan fikiran gua...kerna hari ini mungkin kali terakhir wa menjejakkan kaki di ofis sebuah firma audit di Damansara sebelah seri Pentas....

Sepanjang kerjaya disini, wa rasa pengalaman yg wa kutip amat bernilai ertinya, jutaan penghargaan dan terima kasih wa ucapkan untuk mentor2, ketika zaman wa masih budak hingusan disini. Mentor2 wa seperti Bro Mizi, Nasrul, Nawar, Fazli, Irfan, Fahmi, Nadwa, Zulie, dan lain2 yg wa tak sempat nak mention nama, wa amat menghargai ilmu yg korang berikan....lu all mmg the best n d' boom...

Buat rakan2 seperjuangan seperti Sheque, Hanisah, Hazrieza, Mardiana, Marliyana, Sheila, Shazleen, Hakim, Fazlina, dan lain2, kenangan bekerja bersama takkan wa lupakan....penat jerih menahan ngantuk dikala malam bulan mengambang akan wa ingati selama2nya....

Buat adik2 (cewahhhh!!apa barang...wa muda lagi beb) seperti Muzibiha, Azizi, Haneep, Raja, Jufri, Shahrizal, Nik Fakhri (pemain tenis yg wa kalahkan tu), Ikhwan, Nabilah, Diyana, Rizal Kecik, Fisey dan lain2 lagi wa ucapkan jutaan terima kasih atas bantuan dan pertolongan yg lu orang hulurkan selama ini..di kala senang dan susah, kita harungi jua badai perjuangan ini bersama (perghhhh!!lirik lagu tu)....wa doakan yg terbaik utk lu orang sepanjang perjalanan lu orang di arena pengauditan ini...

Last but not least, utk bos2 yg sentiasa wa sanjungi dan hargai (Johan, Azman & Shahrul), wa mohon maaf bebanyak andainya sepanjang wa berada disini wa banyak menyusahkan....tapi pengalaman yg wa timba disini akan sentiasa wa ingati....

Untuk KPMG, wa doakan agar sentiasa menjadi yg terbaik dan semoga satu hari nanti akan jadi yg terbaikkkkkkkkkkkk,...

Adios amigos, maas-salamah....wa ilal liqa'.....

p/s : sedih siotttttttttttttt.....sob sob sob