Thursday, May 28, 2009

masih ade lagi di masa hadapan

Bile kegagalan melanda...jangan mudah melatah....

Ade orang gagal dalam pelajaran....tak pass flying color dalam upsr...ble le try time pmr...then kalo tak ble n gagal juga...cube dengan sedaya upaya time spm....n our goverment tak pernah menghalang seseorang untuk cube mengambil spm berapa cubaan skali pun....make jangan pernah kenal putus asa...tapi kalo dah spuluh kali amik spm tak pas2 gak tak tau la nak cakap ape....:)

Lee Chong Wei tewas kepada Lin Dan dengan teruknya masa piala sudirman...namun aku yakin datuk Chong takkan putus asa dan akan terus mencuba menewaskan seterunya itu di masa akan datang.....Moga beliau tidak pernah rase mengalah dalam mengharumkan nama negara....

Roger Federer yang satu mase dulu amat bermaharajalela dalam arena tenis sekarang pun dah down...beliau menduduki ranking ke-2 ATP di belakang Rafael Nadal buat mase sekarang...namun aku terus yakin yang En. Roger akan fight back dan cube mendapatkan kembali status permain terbaik dunia yang dirampas oleh En. Rafa berlengan padat.....

Pasukan bolasepak Malaysia satu mase dahulu amat disegani di rantau ini....emmm...yang tang ni aku malas nak komen...aku dah putus asa...:(

Akhir sekali kekalahan 2-0 kepada Barcelona malam tadi jangan sesekali dijadikan titik pengakhiran...moga kengkawan di Old Trafford akan terus berusaha dalam mengharumkan name kelab...(hehehe...cakap macam aku player feveret je)....

Thursday, May 21, 2009

pening2.....

aku semakin pening.....

weng weng weng weng weng...

piuuuuuuuuu....piuuuuuuuu...piuuuuuuuuuuuuuu

makin pening la jadinye...

ape solutionnye?...wenggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

Tuesday, May 19, 2009

kami sudah indie...

kami warga2 villa wangsa melawati dibintangi En. Propser, En. Singular dan juga gua telah merakamkan beberapa lagu ala2 indie band....tanpa peralatan musik yg lengkap kami telah berjaya menghasilkan lagu yg enak didengar oleh haiwan2 di zoo negara....

band kami telah ditaja oleh kedai Ahseng (gula 2 kilo)....manager kami en. paiseh telah sedaya upaya mengedit video tersebut....

"kita berjumpa selepas ini...sumpah"....ingat mawi je ke ade tagline...hehehe

sila layari www.azriehafiz.blogspot.com

Sunday, May 17, 2009

1989-1999.....terima kasih guru

1989-1999....gua mengambil mase 10 tahun untuk menghabiskan sistem pendidikan persekolahan yang diatur oleh goment......dan dalam mase itu juga gua hanya ingat anwar ibrahim dan najib razak sahaja yg pernah menyandang proksi menteri kementerian pendidikan........

di sebalik sistem pendidikan yg penuh onak dan duri...dari upsr ke pmr dan seterusnya spm...tentulah ramai barisan pendidik2 yg memerah tenaga dan keringat untuk meyemarakkan lagi bumi malaysia....

terima kasih guru2 semua..jasa anda semua tetap bersemadi di hati gua...:)

Thursday, May 7, 2009

Kerana iniesta dan barca.....

"ko jgn la lari laju sangat....aku dah penat nak kejar ni nes"....seru sam...
"ko tu...harap je jenis black...tapi tak superb cam usin bolt pun"....jawab nes selamba....
Inilah die watak kejam yg membawa duka dan lara kepada seluruh peminat Chelsea di seluruh saentero dunie.....bukan sengaja beliau ingin menghiris hati2 mereka yg dipenuhi warna biru...jaringan beliau yg amat menusuk kalbu itu pasti akan diingati oleh peminat2 barsa dan juge chelsea di seluruh dunia,....
Berikut adalah profile diri mamat yg memusnahkan harapan chelsea dan en.hiding....
Full name: Andrés Iniesta Luján
Date of birth: May 11, 1984 (1984-05-11) (age 24)
Place of birth: Fuentealbilla, Spain
Height: 1.69 m (5 ft 6+1⁄2 in)[1]
Playing position: Attacking midfielder / Winger
Current club: FC Barcelona
Hobi : Mengail udang dan mencadat sotong bersama Ramlah Ram
Favourite food : masakan asam pedas


"Hang jangan duk lupo....aku punya 50 persen no00...."...seru saksi berbaju putih
"Kawe pun samo gak...jange lupo ambo punyo bahagie"....seru saksi berbaju gelap....
Tenteranya gamba diatas bukan sekadar hiasan semata2....mamat yg sedang bersalaman dengan gua adalah merupakan orang yg termalang pada dua malam perlawanan UEFA Champion League berlangsung....kenapa?...ini adalah fakta2 nya:
1) Beliau adalah peminat setia Arsengal....yg secara terang2 tidak ada fight ketika lawan menentang Man.United
2) Ketika bersalaman dengan gua...beliau dengan beraninya meletakkan RM100 sebagai wang pertaruhan...taruhannya adalah Arsenal dan Barsa di final...sementara gua sempat juga berSMS dengan bomoh cawangan Low Yat yg terang2 menyatakan Man U dan Barsa akan kefinal yang mane gua telah mengguna pakai nasihat beliau.....(bayar bomoh punye fees agak2 ada taxation relief tak?).....
3) malam tadi beliau SMS gua...ade ke patut nak bayar pakai 10 kali installment...ape pendapat korang...heheheheh








Saturday, May 2, 2009

Hari Buruh gua luluh


Semalam hari buruh kan?...hari jumaat....walaupun hari bercuti namun gua tidak sesekali meninggalkan solat jumaat :)...tidak ada cuti2 umum yg mampu menidakkan perkumpulan seminggu sekali ini...

Hari buruh memang syahdu...gua terkenang nasi goreng udang di tepi simpang wangsaan majuaan...gua dok mengira bilangan udang yg disertakan didalam nasi...sedap hingga menjilat jari jemari....kalo pakai sudu mestilah jilat sudu...ape ke gila nak jilat jari plak kan...

Semalam hari buruh gua amat sensitip...kenapa??...mungkin jiwa romantik gua semakin bergolakkan.....papepun nasik goreng udang yg diproposedkan oleh en.prosper mmg sangat lazat dan enak...hingga terdetik di hati gua ingin memetik jari memanggil waiter untuk orderan yang kedua...nyum2....

Untuk kawan2 diluar sane..selamat hari buruh diucapkan...mungkin terlewat tapi masih ade lagi sisa sisa baki hari cuti untuk dimanfaatkan sepenuhnya....

Sebenarnya gua sedih sebab gua kat opis menghabiskan sisa2 hari cuti pekerja sambil mengenangkan kemenangan tomok di one in a million....cayalah tomok...hahahah...ade sesape nak pukul aku tak???