Posts

Showing posts from March, 2011

CELARU...

Image
Fikiran separa sedar gua ketika ini agak celaru...
Celaru memikirkan apa yang bakal gua lakukan di hari esok...lusa....tulat...dan juga hari2 mendatang.....dipendekkan cerita, celaru memikirkan masa hadapan....

Orang selalu cakap....lu kena buat apa yang lu minat, baru usahanya 110%...

Kalau gua cakap yang gua minat nak jadi penyanyi taraf2 indie ala2 YUNA lu orang percaya tak?
Takpun gua sekarang jadi rival terhebat kepada Dato' Lee Chong Wei mahupun LinDan...
Atau...gua berlakon watak utama iaitu MERONG dalam "HMW"....badan sasa itu lu orang kena bagi gua 2 bulan lebih sedikit untuk gua bikin ok....lebih sikit je....

Hah....cuba suggest sikit!!!....emmmmmmm

Kesimpulannya, celaru gua to be continued....demmmmm!!!


p/s: Pn.Diplomatik kalau pegang gitar lagi comel....:)...

ITU LAH...MASA SEKOLAH TAK NAK BELAJAR SAINS BETUL2...

Image
Semasa gua tengah membelek2 senarai barangan stok untuk kegunaan kerja-kerja penggalian minyak dan gas….gua terjumpa ini…gua mula terfikir….jauh kehadapan….tidak lagi mundur ke belakang…..Lu orang pernah dengar?.....pening juga gua memikirkannya….emmmmm….p/s: jenis berminyak kot!!!...emmmm

JALAN JALAN CARI MAKAN....VERSI KUCHING...

Image
Gua sekarang kat Kuching, Sarawak...

Orang kata kat sini makanannya boleh tahan...

Ada local dishes macam-macam, antara yang gua tahu ialah:

MIDIN - macam pucuk paku, tapi lebih manis dan lemak berkrim

UMAI - ikan masak ala-ala sushi....

MEE KOLOK - sejenis mee yang cara masaknya haram gua tak tahu...

AYAM PENYET - terbaik dari ladang katanya...

Tapi at the end....gua makan benda biasa juga...

Hidangan SNACK PLATE berperisa spicy dari KFC....tapi versi cawangan Kuching OK!!!!...hahahaha


ihsan gugle

p/s: gua syak yang ini adalah DINNER PLATE....3 ketul ayam kan???