Posts

Showing posts from January, 2011

LAST CHANCE......

Image
Kali ini gua nekad....gua nak pergi audition MENTOR....

Tak kisah la...Rahim Maarof or Dato' Sharifah Aini...

This is my last chance to be a famous and a popular artist...

Doooo......Reeeee....Miiiiiii....Faaaaa....Soooooo...Laaaaaa...Tiiiiiiii....Dooooooo....

Ehem2....pitching ok, gaya suara 100%, gigi sudah scaling, rambut panjang ala2 Faizal Tahir, jerawat sudah dipicit....pendek kata, semua sudah ready....

Sekali tertengok iklan....

Antara syarat penyertaan:

Berumur di antara 18 hingga 25 tahun pada Januari 2011Cisssss!!!!...potong!!!...memang potong!!...melepaslah peluang lu orang nak vote gua...keh keh.....

THE LORD OF THE ...................

Image
Malam tadi....

Sedang gua asyik menonton tv (tapi tak terkangkang ye!!keh keh)....

Kedengaran bunyi mesin yang semakin kerap gua dengar saban hari....

Ketik ketik ketik!!! ketik ketik ketik!!! ketik ketik ketik!!!

Semakin lama semakin laju bunyi itu menderu....

Maka....terhasillah!!!

The Lord Of The Apron....karya terbaru Pn. Diplomatik....



p/s: ada sesiapa berminat?...sila angkat tangan!!...mata Pn. Diplomatik dah ada lambang dollar ni...keh keh

BERHANTU!!!

Image
Gua syak mesin-mesin permainan ini telah dirasuki hantu....

Mungkin ada penghuni mistik yang tidak dapat dikesan dengan mata kasar....

Manakan tidak!!...

Dah dekat 5 kali ayahnya masukkan coin, si anak kecil tetap tidak mahu turun...demmmm....


p/s: kalau beli satu letak kat rumah ok tak?

MAIN SOROK-SOROK.....

Main sorok-sorok?

Permainan yang sangat popular bagi golongan kanak-kanak yang membesar ketika zaman era Proton Saga baru nak naik....zaman sekarang? Budak-budak sibuk dengan PSP, PS3, FB, Twitter, BBM dan lain-lain. Teknologi mengubah kita kan?

Hari sabtu yang lalu, gua ada try main sorok2...tapi bukan dengan Pn. Diplomatik...permainan ini gua main dengan 3-4 orang tokei kedai runcit...gua bukan kena cari tokei2 ni...tapi minyak masak yang gua syak mereka sorokkan...benarkah? betulkah?...takkan negara pengeluar minyak sawit macam Malaysia kekurangan stok...emmmmmm!!!

Nak tambah panas ikuti perbualan gua dengan tokei kedai yang ada sedikit bekalan minyak sawit:

Gua: Berapa??

Tokei : Dua ringgit enam puluh sen

Gua: Tapi kat sini tulis dua ringgit lima sen...(sambil belek2 tanda harga yang diprint dibotol)

Tokei : Ohhh...silap2...dua ringgit tiga puluh sen...

Gua : Ini harga tulis dua ringgit lima sen...

Tokei : Ooooo....itu harga subsidi...

Kerana dek malas nak bertekak...gua bayar!!...gua berla…

SMOKING AREA.......

Image
Nak merokok disini...

Anda harus fikir dua kali...

Pertama, haruslah pakai kot, bertali leher leher biru, dan seluar senteng....

Kemudian, rambut kena botak, tangan kiri seluk poket, dan berbulu di bahagian tangan...

Akhirnya, rokok haruslah dihisap menggunakan paip...rokok murahan adalah dilarang sama sekali....

Anda harus fikir dua kali...ada sahaja mata-mata memerhati...keh keh.....


p/s: any tips to quit?...huhuhuh

IKAN DAN AYAM

Image
Dulu-dulu (80'an dan awal 90'an)..

Makanan ayam selalu "diassociatekan" untuk orang kaya...

Ikan pula untuk golongan berpendapatan rendah....nak2 ikan kering....

Masuk zaman akhir 90'an dan awal melinium

Harga ikan melambung...dan orang kaya dah mula tukar taste ke makanan laut...

Golongan berpendapatan rendah sudah mula merasa ayam dengan lebih kerap....

Hari ini....

Apa kes!!!! tak kira ayam ke...ikan ke...sotong ke..udang ke...semua mahal....demmmmm!!

Yang paling gua pelik...bawang pun naik harga....duhhhhh!!!....

"Lately" ikan jenis belacak pula naik "femes"....keh keh keh...katanya boleh menaikkan sesuatu jika dipakai minyaknya...betul ke?

MENGARUT TAPI TIDAK MENCARUT!!

Image
Hari ahad semalam...gua ada terlintas di dalam hati....

Gua nak pergi audition Mentor...

Gua nak jadi protege Pn. Erra Fazira...


Agak2 la kan....

Lu orang nak "SMS" gua tak?

Keh keh keh....

Ok....macam mana disablekan comments?

Pen Kegemaran

Image
Ini adalah Pen Kegemaran Saya......


Kecil, berkuasa....dan yang paling penting....PERCUMA!!!!....

p/s: tiada kata secantik bahasa...

KEJUTAN!!!!

Teka Teki

Hari sabtu yang lalu2 gua ada pergi kerja kahwin sepupu gua...

Tengah sibuk melantak....

Tiba-tiba!!...DJ Karoke ajak main teka teki....tuan rumah ada sediakan hadiah...

DJ: "Dalam banyak2 binatang...binatang apa yang paling kecil"

Pakcik A: "Kutu!!"...dengan konfiden menjawab

DJ: "Salah Pakcik!! ada siapa2 lagi hendak mencuba?"

Makcik: "ANAK KUTU!!!!"....

DJ: "Yesss!!! Makcik betul...sila ambil hadiah dengan tuan rumah"...

ANAK KUTU????...serius ke teka teki ini....gua syak DJ sambil lewa dalam menjalankan tugas...

p/s: gua ingat gajah jawapannya...cisss!!!yela.."Gajah depan mata tak nampak...kuman seberang laut nampak"...tak betul ke?....cehhhh!!

NEW RESOLUTION....

Image
75....

30....

A new resolution has been drafted...

Has been approved by the Board....

2011 will bring a new hope...

75kg.....

30 inch (pinggang ala kerengga)...


*ihsan gugle

Gua dah terbayang tahun 2012 perut gua kempis persis awek2...keh keh keh

Harap2 menjadi...keh keh keh...

p/s: gua nak kurussssssss!!!!