Posts

Showing posts from October, 2009

Rinduuuuuuuuuu....

Gua rindu banyak benda ni......emmm....

1) Gua rindu keadaan kucar kacir nak pegi kelas pagi...
2) Gua rindu pakai selipar + t-shirt pegi kuliah (cuba buat camni mase keje...nak kene terajang!!)
3) Gua rindu sarapan kat sebelah skola teknik....
4) Gua rindu nasi goreng cili sahabat bernama KP...
5) Gua rindu bertakraw dikala petang hari.....
6) Gua rindu bermain cho tai tei sampai pagi....
7) Gua rindu nak tido atas tilam yg cadarnya 4 tahun tak pernah disucikan...hahah
8) Gua rindu ayam mancongkam
9) Gua rindu goreng pisang jalan ampas.....
10) Gua rindu tgk bola di maple ramai2...sure2 man u menang kalo gua tgk...
11) Gua rindu air mangga kat kafe Ali
12) Gua rindu ingin beritual bulu angsa dengan ahli2 VWM
13) Gua rindu nasi lemak mali's corner....
14) Gua rindu basuh baju pakai tangan.....heheh

Iskhhhh..banyaknya bende yg gua rindu....tapi skang ni hari kamis...gua rindu sama mem gua..ape bende gua buat kat opis ni...demmmm...harap2 sempat la gua gosok gigi macam iklan safi....

Plan berdiet....kejayaan @ kegagalan....

Tanpa ragu2....tersemat dihati dan sanubari gua untuk berdiet secara bersungguh²...

Berikut adalah plan diet phase baru yg berlangsung secara rasmi semalam:

Pagi - Sarapan Oat Tengahari - Nasi separuh + ayam fatless + sayur2an + air suam secukup rasa Dinner - Buah²an segar hasil bajaan Tauke AhTiam Hakikat yg berlaku : Pagi separa tengahari (bangun lewat)- Sarapan nugget 5 ketul + fries tak terkira banyaknye (wife aku masak..sedap:P) Tengahari - Sahabat lame belanje nasi padang. Menu = nasi (siap tambah separuh) + ayam goreng spesel + daging goreng+ kentang goreng+ kuah tunjang + sambal belacan Malam - Nasi full + tomyam + telo mata + air mangga Makanya...secara rasmi gua mewarwarkan diet akan ditunda kehari2 yg bakal ditentukan....sekian p/s= kat ofis gua ade satu pertubuhan baru yg dinamakan team diet.....undang2 team tu ketat...malam tak ble makan nasik...sape langgar pantang larang akan didenda RM5 untuk disalurkan ke tabung diet....patut ke gua join team ni?...macam tak berbaloi...baik wa…

TEORI 3 PERKARA...

Lu orang pernah dengar tak tentang teori 3 perkara ni....gua rasa ramai yang dah tahu....tapi dek kerana perkara ni sering bermain diminda...gua terpaksa juga menggerakkan jari jemari yg lemah gemalai keatas papan kekunci magis ini..... Ada 3 perkara yang sangat dikehendaki oleh manusia disaat kehidupan yg penuh fatamorgana di dunia....3 perkara tersebut adalah TENAGA, MASA dan HARTA.... TENAGA jika diimbas secara rawak dari kamus dewan bahasa yg dibeli secara paksa semasa tingkatan menengah rendah mungkinbermaksud keupayaan dan kekuatan sesuatu jisim atau objek untuk menjana @ mengerakkan sesuatu....bila gua imbas saat kegemilangan zaman persekolahan gua terrefresh yg tenaga boleh datang dalam pelbagai bentuk dan rupa...antaranya TENAGA kinetik, TENAGA elektrik, TENAGA nasional berhad dan bermacam² lagi..... MASA pula merujuk kepada perubahan dan pergerakkan dalam sesuatu ruang (quantam space)..ntah ape menda quantam space ni gua pun tak tau...yg pasti gua masukkannya hanya sekadar hias…

KEGEMARAN.....

Dulu mase blaja di salah sebuah sekola elit di segamat gua tinggal di asrama......sesungguhnya gua ingin berterus terang yg langsung takde menu makanan kegemaran gua ketika itu...selera gua agak bertempiaran dek kerana masakkan si tukang masak yg tidak mematuhi piawaian ISO....yg gua tahu masa silam tu gua penuhkan dengan aktiviti kegemaran seperti tido ketika prep ptg & malam, main takraw dalam bilik, ping pong menggunakan papan katil, bola kocek (ala2 main volleyball menggunakan bola tenis), dan bangun subuh lewat.....

Kemudian gua disumbat masuk ke salah sebuah skola berasrama penuh berstatus kolej....di sana gua tidak lagi mampu meneruskan aktiviti2 seperti sebelumnya...ini dek kerana kejahilan para pelajar baru yg masih tercari2 alternatif untuk mengisi masa lapang mereka.....tahun2 disana menyebabkan gua gemar terbang pagar dalam mencari pengertian sebenar hidup di alam fana....

Seterusnya gua meneruskan kelanaan ke salah sebuah universiti di KL....di sana gua gemar dating dan…

Panggilan harapan.....

"tut tut....tut tut....tut tut...."..kedengaran telefon bimbit gua yg hampir mirip rupa pengasah pisau berbunyi....."iskhhh....ni nombor rare ni"...getus hati gua....."mungkin ada sesuatu yg baik akan berlaku"....gua meyakinkan diri demi rinduku...penawar hanya dari wajah kekasih...ehhhh...

Seraya dengan selamba gua menekan punat terima panggilan...

Pemanggil : " Hallo, ni en ariff ke?"

Gua : "yes, saya la ni...may i know who is speaking"...gua cuba mantapkan lagi style komunikasi besertakan asen British...

Pemanggil : "saye cik XXXX dari CIMB"....

Gua : "yee....ada ape yg saye ble bantu".....

* Mendengar panggilan dari pihak CIMB gua mula mengukir senyuman....mungkinkah beliau telah diamanahkan oleh pihak majikan untuk memberi gua tawaran kerja...lately ade gak gua try2 main isi2 tempat kosong dalam jobstreet....emmm...adakah beliau ingin memberitahu yg gua ada menang peraduan...gua mula terbayang kereta BMW berwarna hit…

Lame sudah tidak berbicara.....

Assalamualaikum kepada rakan2 sahabatku...

Agak lama gua tidak mengerakkan jari2 tulus ini untuk menaip.....bukan kerana malas atau tidak berdaya...cuma sekadar tidak mampu mencari ruang2 penggunaan internet secara percuma....cuma mengharap belas ehsan internet free....

Rasanya tidak terlambat untuk gua mengucapkan salam lebaran aidilfitri kepada rakan2 dan semua warga umat Islam di malaysia....kepada roger...walaupun lu gagal menang di US lu tetap sahabat gua, dan gua sentiasa mengalu2kan kedatangan lu ke sini...nanti gua layankan lu dengan lemang dan ketupat......

Kepada sahabat2 di wangsa maju...janganlah segan silu menjemput gua ke gelanggang badminton....rasanya sudah tiba masa untuk gua kembali aktif dalam persada yg kompetitif....jika masa mengizinkan InsyaAllah gua akan sampai jua...

Rasanya lebaran yg berlalu mungkin berbeda jika dibandingkan dengan masa2 yg lalu..namun tujuannya tetap satu..memuji yg Maha Esa...mensyukuri segala nikmatnya.......moga kita semua akan diberkatinya.…