Posts

Showing posts from March, 2010

Medium Pengiklanan Berkesan....

Image
Amacam?....agak2 Media Prima boleh lawan tak?....simple tapi berkesan...hanya perlukan marker pen @ color spray untuk lebih tahan lama...advertising fees?.... Kalau anda seorang penunggang motorsikal...jika berlaku kecemasan tayar pancit...anda amat memerlukan iklan2 sebegini....gua pernah mengalami situasi tayar motor pancit....dan syukur ada juga iklan2 sebegini....agak vandalisme tapi kekadang membantu....ape kata korang??? p/s: betul ke yang diorang cakap geng2 ni gak yg tabur paku?...emmmm

Bunga Solar.....

Image
Satu ketika dulu, jika lu orang ingin merasa keindahan, keharuman dan kecantikkannya, maka haruslah dibelai, disiram, dibaja, dan ditatang bagai minyak yg penuh. Baja pula hendaklah mengikut sukatan yg tertentu…tak boleh suka2 main bubuh, kalo tak kena gayanya, ,bunga mawar yg dinanti bunga tahi ayam pula yg muncul bagaikan mentari….

Bukan apa, kekadang bila wa terkenang masa gua tgh rajin mengexplorasi alam ciptaan Tuhan Maha Esa, ketika zaman sungai dibawah pemerintahan gua, harimau patah riuk terkena tendengan sulung wa, tak pernah pula wa terfikir yang satu masa nanti semuanya jadi canggi manggih kerana teknologi…contohnya bunga solar ni….bila masa panas terik tiba, mulalah melentok2 ke kiri dan ke kanan, ada sekali wa rasa sangat gelabah, takut2 yg bunga solar ini adalah sebenarnya DECIPTICON, perghhhh…cuak juga rasa kalo wa kena sumbat masuk dalam perutnya…dah la wa tak sempat masuk gym kasik lengan ketul2 dan punyai penumbuk sekuat POPEYE….harap dada gua je yg nampak macam Nadal…

Unwritten.....

Gua suka lagu ni....rasa semangat lain macam...seperti ada mentera....
Mungkin juga sebab awek yg nyanyi...si natasha tu....
Gua plan....
Gua nak jadi indie selepas ini...nak upload video2 nyanyi (gua punya la)...hahaha...baru ngam....bikin cuak sama artis2 realiti...amacam warga VWM?...bile mahu recording?... Feel the rain on your skin
No one else can feel it for you
Only you can let it in
No one else, no one else
Can speak the words on your lips
Drench yourself in words unspoken
Live your life with arms wide open *****
Today is where your book begins
The rest is still unwritten
The rest is still unwritten

Senang ke susah?

Image
Ada orang sakit hati bila tengok orang lain senang...

Dan ada juga yg senang hati bila tengok orang lain susah...

Harap2 gua tak tergolong dalam golongan ini....gua dah biasa bermuka hensem, berperwatakkan artis, berperut rata dan berketak2...makanya hati gua selalu ceria dan tidak rasa susah melihat orang lain senang....

Harap2 gua tergolong dalam golongan ini:

Orang yang senang hati bila melihat orang lain senang...

Dan susah hatinya bila melihat kesusahan orang lain....

Tapi sekarang gua tengah susah hati...malam nanti gua nak main badminton..susah hati gua melihat kawan2 VWM kecewa dikalahkan oleh gua sendiri...gua tak sengaja nak kalahkan kalian semua!!

p/s: sebaik2 manusia adalah mereka yg memberi manfaat kepada orang lain...

Betul ke tak betul?

Image
2 ke 3 hari ini, gua jadi bebal, jenis runsing tak tentu pasal... menggelabah tahap ayam jumpa cacing...cepat2 kais takut cacing masuk ke dalam tanah....ayam ni pun satu...tak tau ke yg cacing ni bukan jenis pantas sangat...kalau cacing lumba lari dengan Osain Bolt, mahu tahun depan baru sampai garisan penamat...setakat nak patuk kasik masuk dalam mulut...tak payahlah kais laju2...last2 tak jumpa juga....dah si cacing dikais sekali dengan tanah2...tak ke rugi??.... hahaha...kan wa dah kata...wa dah menggelabah tahap ulung ni...hehehe..oblangata wa tak berapa nak stabil... oleh itu wa dah buat satu perkara yg agak drastik....inilah akibatnya kalo tak rajin berisktikharah....this is the outcome:
p/s: mungkin ketiadaan Mrs. Darling buat gua hilang keseimbangan hormon...rindu kot!!

Kisah 2 dalam 1

Hari ini telah berlaku dua perkara penting dalam hidup gua....

Yang pertamanya....gua akan membujang selama 6 bulan....ini kerana dek pemergian Mrs. Darling ke kursus DPA selama enam bulan...gua mula pening kepala....bangun tidur gua harus menyeterika baju, buat sarapan ala kadar, minum susu segara dan berusaha bangun tanpa dikejutkan....gua dah plan nak lipat baju then letak bawah tilam kasik tak kedut2 macam zaman2 skola asrama dulu....walaupun baru beberapa hari berlalu, gua dah rindu sama Mrs. Darling....

Yang kedua....dengan rasminya gua telah meletakkan 3 helai surat rasmi ringkas kehadapan Yang Berhormat HOD (Head of Department)..dengan ini secara rasminya juga, gua harus rajin melayari laman2 web berunsur "kerja jalan"....moga2 ada peluang di lain masa....

Doakanlah agar gua lebih tabah menjalani kehidupan di masa mendatang....:)