Once Upon a Time = EDISI Cabut Gigi

Hah...masih ingat lagi kenangan ni...bunyi gerudi gigi di kelas sebelah yang mengerikan...kad berwarna hijau @ merah yang mengandungi data2 keupayaan gigi seseorang...nurse2 yg ayu..ade yg pakai baju warna putih n ada plak yg warna biru (yg baju biru tu pangkat tinggi sket kot)hehehe...

Semasa kecilku..aku seorang yg sangat pembersih..gigi sentiasa dijaga rapi...tiba waktu yg ditetapkan terus aku gosok gigi...makanan manis??mmg aku tak suke..kalo aku suke pun eskrem malaysia..tu pun perisa asam boi...tak manis kan?? berus gigi dan diriku sudah terlalu sinonim..ibarat isi dan kuku...aur dengan tebing..dan kacang lupakan kulit (ehhh!!!ni edisi lain nye pepatah la)...namun aku masih tidak mengerti..selalu sahaja aku gagal dalam saringan ujian gigi...ade saje yg berlubang...iskhhhh...aku rase kan (ni agakkan aku je)..nurse tu saje je kantoikan maklumat gigi aku supaya die dapat bermesra dengan lebih lanjut lagi...yela...korang pun tau aku comel mase kecikkan!!..heheheh

Pagi tu semua murid satu mawar diarah berkumpul...ade dua orang nurse datang membawa kad2 berwarna merah @ hijau...satu persatu name kedengaran terpacul dari mulut nurse2 tu..aku mula gelabah...tak keruan...hiba...berdoa habis2an (hanya doa makan dan penerang hati je yg aku tau mase tu)...huhuhhu...dan kerana itu namaku disebut jua...kenapa la aku tak hafal lagi doa tolak bala mase tu..huhuh

Kami diarah pegi kesatu bilik yg telah disetup khas...perghhhh..bunyi mesin gerudi membuatkan jiwa kentalku goyah...satu persatu murid dipanggil...bermacam reaksi terhasil..ade yg menangis...ada yg pura2 gagah...dan ada juga yg menasihati kawan lain..

Tiba2 namaku dipanggil...aku diarah duduk di kerusi yg kelihatan agak selesa untuk melayarkan mimpi...kemudian kelihatan seorang doktor gigi wanita yg agak ayu menuju kearah ku.."bukak mulut dik"...kata doktor tu...setelah abis diperiksa...aku disahkan mempunyai dua gigi yg berlubang yg harus ditampal...seraya doktor berkata.."jgn takut ye...takde pape pun"...dan dengan selamba aku membalas.."kalo doktor kat sini..lautan api pun saye tak takut..heheh"...doktor itu kelihatan tersipu2 malu kerana sikapku yg romantik dapat dikesan dari awal persekolahan lagi...

Aku terus dikerjakan..dibius...diwelding..dan macam2 lagi...jarum bius tu..mak aihhh...besar gile...kini selesailah operasi mewelding gigi..aku lega dan terus saje pulang ke kelas...

Aku melabuhkan diri kekerusiku dikelas...duduk saje..terus aku disinggahi oleh rakan2 sekelas ibarat semut yg laparkan gula..maaf ye kawan2..yg datang tu sume budak2 pompuan...geng2 lelaki semua duduk dibucu kelas dan memandangku dengan penuh perasaan marah...dengki..dan cemburu...well...best looking man always win...hahaha..."sakit tak arip"...tanya Yana dengan penuh perasaan ingin tahu..."emmmm...tak sakit pun"..aku menjawab dengan penuh selamba...."perghhhhhh...hebat la ko"...tambah Nasha (nama ini aku tipu je)...dengan pertanyaan ini tamatlah edisi blog kalo ini dengan konklusi yg nyata jelas yakni aku hebat...hahahaha

Nota kaki : aku masih teringat lagi doktor tu...sape la kawin ngan die kan?...untungnye..ble servis gigi free...hehehe....

Comments

Popular posts from this blog

Suka-Suka Tangkap Gambar Produk

MAIN PERANG-PERANG

IKAN DAN AYAM